Osnova sekcie

  • Esej je odborne-publicistický útvar stredného alebo kratšieho rozsahu, ktorý novým spôsobom spracováva odbornú problematiku.

    Požiadavky na esej:

    - rozsah min. 2 strany textu + zoznam bibliografických odkazov; riadkovanie 1,15; veľkosť písma 12; Times New Roman,

    - citovanie zdrojov v texte aj v závere práce (pre správne citovanie pozrite Smernicu PU o náležitostiach záverečných prác na stránke univerzitnej knižnice: http://www.pulib.sk/web/kniznica/strana/nazov/zaverecne-prace),

    - musí obsahovať vlastný názor/postoj k danej téme, ktorý bude konfrontovaný s odbornými a relevantnými zdrojmi,

    - termín odovzdania: zaslať prostredníctvom MOODLE prostredia do 20. októbra 2020,

    - hodnotenie: max. hodnota bodov 10, minimálna 5 bodov, nevyhovujúce práce budú hodnotené FX, nebude možné ich opraviť, budete sa musieť viac snažiť na budúce. Hodnotím originálnosť, podloženie vlastného názoru odbornou argumentáciou, dôkladnosť spracovania a kvalitu premýšľania. Body stratíte keď: ju urobíte len formálne, váš myšlienkový vklad bude len povrchný a nepresvedčivý, nebudete správne uvádzať citované zdroje, urobíte ju na poslednú chvíľu (verte, je to poznať), nedáte si záležať na formálnej úprave textu. Esej bude hodnotená ako FX: keď neuvediete zdroje, ktoré k jej vypracovaniu použijete; keď zistím, že je odpísaná (hoci len jej časť); keď v nej bude absentovať váš vlastný názor.

    Zadanie eseje I:

    Pozrite si dokument s názvom Deti zo stanice Leningradská (môžete ho nájsť na: https://www.youtube.com/watch?v=CV4HfML3aac).

    V eseji sa pokúste odpovedať na otázku: Ako absencia uspokojenia základných potrieb súvisí so vznikom problémového správania dieťaťa?